Méregtelenítés

Természetes immunerősítés napsugárszaunával

A verejtékezés a szervezet egyik legjobb eszköze ahhoz, hogy fenntartsa egészségünket. Ezt az eszközt használják a Sunlighten napsugárszaunái is, mivel a verejtékezésnek a méregtelenítés révén számtalan pozitív egészségügyi hatása van.

A méregtelenítés azért fontos, mert erősíti az immunrendszert, illetve segít a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatok hatékonyabbá tételében, így hatékonyabbá válik a tápanyagok feldolgozása. A méregtelenítés továbbá hasznosnak bizonyult a vastagbélgyulladás, a krónikus fáradtság, a fibromialgia, az auto-immun betegségek, az immunhiányos állapotok, az autizmus, az ADD és az ADHD kezelésében is.

– Dr. Rachel West

Napsugárszaunával igazán hatékony a méregtelenítés

Tudta, hogy a szaunával történő méregtelenítés egyre nagyobb teret nyer az alternatív gyógyászatban? Ennek egyik oka, hogy a lehető legtermészetesebb módon, a verejtékezés révén szabadítja meg szervezetünket a lerakódott méreganyagoktól, melyek rengeteg betegség okozói lehetnének. A méregtelenítés hatására enyhülnek a tünetek, megelőzhetővé válnak egyes betegségek, és nem utolsó sorban jobbá válik közérzetünk is.

A méregtelenítés nem új. Csak jobb

Kutatások egész sora bizonyítja, hogy a szaunában történő méregtelenítés során még nehézfémek is távoznak szervezetünkből a verejtékezéssel. Amíg figyelembe vesszük szervezetünk folyadékszükségletét, kijelenthetjük, hogy a szauna használata a méregtelenítés legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja, ugyanis ilyenkor természetes úton, a pórusainkon át távoznak a méreganyagok testünkből.

De nem mindegy, milyen szaunát használunk! A Sunlighten napsugárszaunái akár 7-szer hatékonyabbak, mint hagyományos társaik, amelyekben a szaunázás során képződött verejték 95-97%-a vízből áll. Ehhez képest a napsugárszaunázás során képződött verejték csupán 80-85% vizet tartalmaz, a fennmaradó 15-20% zsírban oldódó méreganyagokat, mérgező nehézfémeket, koleszterolt, kénsavat, nátriumot, ammóniát és húgysavat tartalmaz.1 Ez a hatékonyság a napsugárszaunáinkban működő szabadalmazott Solocarbon sugárzóknak köszönhető, amelyek bizonyítottan képesek megemelni a test maghőmérsékletét. Míg a hagyományos szaunák a körülöttünk lévő levegőt melegítik fel, addig a Sunlighten napsugárszaunái belülről melegítik fel a testet, amelynek eredményeképp a mélyről jövő verejtékezés hatására igazán hatékonnyá válik a méregtelenítés.

Méregtelenítsen napsugárszaunával 4 lépésben

Most, hogy már tudja a napsugárszauna jótékony méregtelenítő hatásait, itt az idő testközelből is megismerni ezt az élményt. Négy rövid pontban összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb lépéseket.

1. Hidratáljon!

Minden alkalommal, amikor napsugárszaunázik, emelje meg a folyadékbevitelt! Ne tévessze meg a napsugárszaunában eltöltött kellemes relaxáció: amíg Ön kellemesen ellazulva pihen, a napsugárszauna keményen dolgozik az Ön egészségéért. Egy-egy alkalommal szervezete számottevő mennyiségű folyadékot veszít, amelynek 80-85%-a víz. Ezért fontos, hogy napsugárszaunázás előtt és után is figyeljen a folyadék pótlására.

2. Állítsa be a megfelelő időtartamot!

A napsugárszaunázással töltött idő nagyban függ az Ön tűrőképességével, ezért azt szoktuk javasolni, hogy kezdetben 10-15 percnél ne töltsön többet a napsugárszaunában. A későbbiekben alkalomról alkalomra növelheti az időtartamot – az optimális napsugárszaunázással töltött idő általában 40 percnél nem több. Figyeljen teste jelzéseire, nehogy túlzásba essen!

3. Találja meg az Önnek megfelelő hőmérsékletet!

Pár percig melegítse elő a napsugárszaunát használat előtt, kezdje a szaunázást 37°C-on. Az optimális hőmérséklet általában 37-55°C között van – ez persze egyénenként és a kezelés céljától függően változhat. Az mPulse napsugárszaunákban a 7 előre beállított program közül a méregtelenítést választva a Solocarbon sugárzók a közepes és a távoli infravörös sugárzás optimális kombinációval segítik elő a szervezet méregtelenítését.

4. Frissüljön fel!

Napsugárszaunázás után alaposan törölközzön meg – közben a szervezetében a megemelkedett maghőmérséklet miatt még mindig zajlanak majd a jótékony folyamatok – majd zuhanyozzon le kellemes hőmérsékletű vízzel. Így lesz igazán hatékony a napsugárszaunás méregtelenítés.

Referenciáink:

  1. Detoxification Through the Skin by Mark Sircus Ac., OMD March 6th, 2005