Gyors segítség az izmok regenerálásához

Izom-regenerálás infraszaunával

Egy-egy intenzívebb edzés után akár két-három napig is fájhatnak az izmaink. Meglepően hangzik, de léteznek olyan módszerek, melyekkel csökkenthető az edzés utáni izomfájdalom. Az egyik ilyen módszer az, hogy az edzést követő néhány órában infraszaunában regenerálódunk. A pihenés ugyan sokat segít az izmok helyreállításában, de ha gyorsan újra munkára akarjuk fogni őket, az infraszauna igazán hasznos segítség lehet ebben. A közeli, közepes és távoli infrasugarak segítségével a Sunlighten szaunák valóban lehetővé teszik az izmok gyorsabb regenerálódását.

Előfordulhat, hogy edzés után begyullad az izom. Az infraszaunák természetes módon növelik a vérkeringést, javítva ezzel az izmok oxigén- és tápanyagellátását. A Montgomery-ben lévő Auburn Egyetem egyik tanulmánya szerint a teljes spektrumú mPulse infraszauna akár háromszorosára növelheti a szaunázó rugalmasságát. A megnövekedett mozgástartomány előnyei közé tartozik, hogy az ízületek mozgékonysága nő, súrlódásuk csökken, javul az ízületi működés, csökken a merevség, és az ízületeket jobban el tudjuk lazítani.

Az izomfejlesztés és -növelés előnyeie

 • Javul az anyagcserénk
 • Fizikailag erősödünk
 • Csökken a sérülések kockázata
 • Megszabadulunk a felesleges testzsírtól
 • Az erősítő gyakorlatok segítenek megőrizni szívünk egészségét
 • Az izomerősítő edzés javítja a csontsűrűséget
 • Az izomépítés nem csak az esztétikus megjelenésről szól, hanem elengedhetetlen az egészséges élethez!

Az infraterápia jótékony hatásai az izomregenerálás folyamatában

 • Tudományosan bizonyított, hogy az infrasugárzás fokozza a perifériás keringést, ami viszont csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, valamint gyorsítja a gyógyulást, ezáltal gyorsabban regenerálódnak az izmok.
 • A Sunlighten infraszaunái által kibocsátott infravörös hő behatol az ízületekbe, izomokba és a szövetekbe, ahol a keringés javításával fokozza azok oxigénellátását.
 • A távoli infravörös sugárzás egyik bizonyított hatása, hogy mélyen, a szövetekben növeli a vérkeringést, ami a legnagyobb jótékony hatás az izomregenerálás szempontjából.
 • Az infravörös energia csökkenti az idegvégződések fájdalmát, ezáltal enyhíti az izomgörcsöket és segíti a szervezet természetes öngyógyulását.
 • Számos hivatásos sportoló a Sunlighten szauna segítségével regenerálja izmait és gyógyítja sportsérüléseit.

Ne higgyen nekünk, győződjön meg saját maga az infraszauna pozitív hatásairól!

2015-ben a Journal of Athletic Enhancement című folyóirat közzétett egy tanulmányt a finnországi Jyväskylä Egyetem Biológia és Testmozgás tanszékén végzett vizsgálat alapján, amely a távoli infravörös sugárzás regenerálódásra gyakorolt hatására irányult erőedzést végző sportolók esetén. Ezt a tanulmányt a Sports Illustrated újság is idézte a Távoli infravörös szaunák: a legújabb trend a sportolók regenerálódásában című cikkében.

A tanulmány bebizonyította, hogy a távoli infravörös hő javítja a neuromuszkuláris teljesítmény helyreállítását egy ötnapos intenzív edzéssorozat alatt, mely a tesztoszteron/kortizol arány növekedésével jár együtt. Az infraszaunák infravörös sugarai mélyen behatolnak a szövetekbe, és a hagyományos szaunákkal szemben kellemes hőmérsékleten és alacsony páratartalom mellett üzemelnek.

Mindez kedvezően hat a neuromuszkuláris rendszerre, (amely ezáltal visszanyeri teljes ellenállóképességét), hogy regenerálódni tudjon a maximális terhelés teljesítmény után. A távoli infavörös sugárzás nem megterhelő a szervezet számára, emellett az infraszaunban töltött idő kényelmes és kellemes kikapcsolódást nyújt.

A távoli infravörös sugárzás a gyors regenerálódás hasznos eszköze. A gyors regenerálódás pedig lehetővé teszi, hogy még keményebben eddzünk és ezáltal rohamosan növekedjen a sportteljesítményünk.

Eddzen és regenerálódjon úgy, mint egy profi sportoló!

Lépjen kapcsolatba velünkés kérjen árajánlatot még ma hogy megtaláljuk a tökéletes Sunlighten szaunát az Ön számára!