Minőségi alvás

Ön jobban szeretne aludni

A jó alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Ha a szervezete nem kapja meg a szükséges pihenést, annak egészségügyi következményei gyorsan jelentkezhetnek. Kialvatlan állapotban nehéz teljesen átadni magunkat annak, amit – és akit – szeretünk. Az infraszauna sokféleképpen segíti a szervezetet, ami segíthet javítani az alvást, és visszaadja a szükséges energiát.

A szaunázás segíthet a jobb alvásban

Az infraszauna és az alvás témakörében nem sok tudományos tanulmány született – még. Az anekdotikus bizonyítékok gyakran utalnak a lehetőségre, és megteremtik az igényt arra, hogy többet tudjunk meg. Az elmúlt években kezdtünk olyan visszajelzésekkel találkozni, amelyek szerint az emberek észrevették, hogy a szaunázás után hatással van az alvásukra. Megkérdeztük a Sunlighten felhasználóinak közösségét, hogy kik tapasztaltak javulást az alvásukban: a válaszadók 70%-a azt mondta, hogy igen. Nem mindenkinél, és ennek okai változatosak. Azoknak, akiknek sikerült, elég meggyőzőnek találtuk a tapasztalataikat ahhoz, hogy megosszuk őket.

Az alvási problémák megoldása összetett

Testünk az alvást egy bonyolult kémiai folyamaton keresztül szabályozza, amelyet az agyunk irányít, és amelyet a cirkadián ritmus és az alvási vágy aktivál. Ha ez a folyamat megzavarodik, számos változót kell figyelembe venni és értékelni, beleértve az aktivitási mintákat; az olyan egészségügyi problémákat, mint a stressz, az alvási apnoe, a nyugtalan láb szindróma, a depresszió, a menopauza, a cukorbetegség stb.; és az alváshigiéniai tényezőket, mint a szobahőmérséklet, a fény csökkentése, a rendszeres lefekvési és ébredési idő stb.

Az infravörös biokémiai előnyök kaszkádját hozza létre

Az alváshiány fokozhatja a gyulladást, a sóvárgást, az inzulinrezisztenciát, a súlygyarapodást, a szívbetegségeket, ronthatja az immunrendszer működését, csökkentheti a mentális egészséget, felgyorsíthatja az öregedést és csökkentheti az izmok regenerálódását. Az infravörös szaunaterápia fokozza a méregtelenítő utakat, fokozza a keringést és javítja a mitokondriumok működését, amelyek mind hozzájárulnak az egész test jobb működéséhez, és így az alváshoz is.
Quote_Top-62x50_O.svg

Az infravörös terápia javíthatja az alvás mennyiségét és minőségét. Ennek a hatásnak a mechanizmusa még nem tisztázott, de összefügghet azzal a képességgel, hogy az infravörös “testmozgást utánzó” hatású. Köztudott, hogy a testmozgás javítja a megzavart alvást. Az infravörös sugárzás fokozhatja a véráramlást és az oxigén-anyagcserét az izmokban és a bőrben, és olyan biokémiai kaszkádot indíthat el, amely jobb alvást eredményez.

Prof. Michael R Hamblin

Kiváló vendégprofesszor, Johannesburgi Egyetem
Quote_Bottom-62x50_O.svg