Solocarbon 3 in 1® infravörös terápia

A szabadalmaztatott 3 in 1® technológia teljes infravörös spektrumot biztosít

Solocarbon 3 in 1® az egyetlen olyan szauna sugárzó a piacon, amely egy helyről mind a három infravörös sugárzási hullámhosszt ki tudja bocsátani

Az infravörös spektrum közeli (NIR), közepes (MIR) és távol (FIR) hullámokból áll, amelyek mindegyike különféle jellemzőkkel és frekvenciatartományokkal rendelkezik. Ezt a három hullámhosszt egyszerre egyetlen forrásból nem lehetséges előállítani. Ezért fejlesztette ki a Sunlighten egyedülálló technológiáját, amely a háromféle sugárzót egyetlen szauna sugárzótestben egyesíti.

Minden sugárzótestre szabványnak megfelelő biztonsági óvintézkedések vonatkoznak. A Sunlighten Solocarbon® fűtési technológiája előírja, hogy a sugárzók karbonizált bambuszból készült burkolattal legyenek ellátva, ami kiemelkedő kibocsátóképességű, és toxikus anyagot nem tartalmazhat. Vevőink így biztosak lehetnek benne, hogy szaunáink maximális kényelmet és biztonságot nyújtanak!

Tudjon meg többet a karbonizált bambusz biztonságáról valamint a karbonizált bambusz kibocsátásáról független felek vizsgálatai alapján.

Egyedi designban ötvöződik a 3 sugárzó

A Solocarbon 3 in 1® sugárzó három különböző komponenst ötvöz egyetlen fűtőpanelen belül, hogy a közeli, középső és távoli infravörös tartományt egyszerre tudja kibocsátani a legelőnyösebb hullámhosszakon.

A szabadalmaztatott Solocarbon fűtő bevonat kiváló minőségű távoli infravörös hőt termel, ami 99%-ban hatékony a 3 in 1® fűtési rendszerben! Lásd a kibocsátóképességi vizsgálatot Solocarbon sugárzóra vonatkozóan.

A bevonatban használt anyagokat az FDA által jóváhagyta, ami biztosítja, hogy nincs bennük toxikus anyag. Így egy hatékonyabb sugárforrást kapunk, ami kevesebb energiát fogyaszt.

A különálló, Kapton® polyimid-réteg egy könnyűsúlyú anyag, amit az űrtechnológiában használnak.
Ezt a többi rétegtől függetlenül sokkal magasabb hőmérsékletre fel lehet melegíteni, az infrasugárzás közepes hullámhosszúságú tartományának az előállítására. Szabadalmaztatott LED technológiánk egyenletes hullámhosszban állítja elő a közeli infravörös sugárzást, extrém hő- vagy fényértékek előfordulása nélkül.

A klinikai kutatások alapján meghatározott legmegfelelőbb hullámhosszakat a hőérzékelők megfelelő, állandó szinten tudják tartani. A Solocarbon 3 in 1® sugárzó szabályozható fűtési zónákat biztosít, ezáltal szaunáink maximális mértékben biztosítják a személyre szabhatóság követelményét, a kényelmet és a jobb egészségügyi eredményeket.

Szabadalom: US8737827B2
Szabadalom: US8588593B2

Előző slide
Következő slide

Az infravörös tartomány

Közeli infravörös hullámhossz

Közeli infravörös hullámhossz

A közeli infravörös (NIR) a legrövidebb infravörös hullámhossz, és a bőr felületén hatékonyabban hatol keresztül, mint a másik kettő. A tudományos kutatások azt mutatják, hogy amikor a létfontosságú 880 nm hullámhosszon extrém hő vagy fény nélkül érkezik, a NIR elősegíti a bőr megújulását, a sejtek egészségét, a sebgyógyulást és a szövetek növekedését.

A rendkívül magas hőmérsékleten működő, nagy teljesítményű halogén izzókból álló NIR sugárzók sem nem kényelmesek, sem nem kedvező hatásúak. Annak érdekében, hogy a NIR biztonságos legyen a szaunázás során, a NASA kutatásait használtuk fel egy szabadalmaztatott LED tömb kifejlesztésére, amely a közeli infravörös sugárzást olyan különleges, és csak minimális mértékben változó hullámhosszúságon bocsátja ki, hogy hő és fény gyakorlatilag kimutathatatlan.

A LED-ek azért hatékonyak, mert természetes foto-biokémiai reakciót váltanak ki, (ahhoz hasonlóan, ahogyan a növények a klorofillt a napfénynek növényi szövetté való átalakítására használják).
Dr. Harry Whelan kutatása szerint a közeli infravörös sugárzási energiának egy specifikus joule értéke szükséges annak a hullámhossznak az előállításához, amely keresztül tud hatolni az emberi szöveteken.

Közepes infravörös hullámhossz

A közepes infravörös (MIR) egy nagyobb hullámhossz, amely mélyebben behatol a test lágy szöveteibe, ahol gyulladás jön létre. és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A MIR segíti az erek kitágulását és növeli a vérkeringést, így több oxigén jut el a sérült területekhez. Csökkenti a fájdalmat és gyorsítja a gyógyulást. Tekintse meg a 3 in 1® -en végzett tanulmányt a fájdalomcsillapításról. 

A MIR előállításához a sugárzótesteknek képesnek kell lenniük a 210 °C-os felületi hőmérséklet fenntartására. Noha sok szaunagyártó cég állítja, hogy teljes spektrumot biztosít, az általuk forgalmazott szaunák sugárzó tesjteikben használt anyag valójában a MIR létrehozásához szükséges magas hőmérsékleten elolvad. Mi mérnökökkel és tudósokkal dolgoztunk együtt, hogy legyőzzük ezt az akadályt egy kiváló minőségű termék használatával. Ez a DuPont Kapton® polyimid filmje lett, egy olyan high-tech anyag, amely jól bírja azt a magas hőmérsékletet, ami a MIR előállításához szükséges. Ráadásul, mivel a teljes spektrumú sugárzótestek három különböző sugárzóból állnak, a MIR réteg külön is felfűthető, magasabb hőmérsékletre, mint a FIR réteg.

SoloCarbon - három az egyben
Távoli infravörös hullámhossz

Távoli infravörös hullámhossz

A leghosszabb hullámhossz, a távoli infravörös (FIR) hatol be a legmélyebben a testbe, ahol a méreganyagok felhalmozódnak. A FIR megemeli a test belső hőmérsékletét, és stimulálja a verejtékmirigyeket is. Ezáltal a méregtelenítés a test mélyebben fekvő szöveteiben is megtörténik, káros anyagokat nagyobb hányadban tartalmazó verejték távozik a bőrön keresztül. Használat után ezért érzi a szaunázó magát úgy, hogy teljesen meg van újulva. Ezen kívül, mivel a verejtékezés növeli a pulzusszámot, gyorsítja vérkeringést és az anyagcserét, kalóriát is égetünk el.

A leghatékonyabb távoli infravörös sugárzót mi már a nagy kibocsátóképességű Solocarbon sugárzóbevonattal elértük. Ugyanezt a bevonatot alkalmaztuk a poliamid panelunkon is, és felfedeztük, hogy ez az alkalmazás a kibocsátóképességet 99%-ra emeli! Ezért van az, hogy a Solocarbon panelek az egyetlen olyan infravörös sugárzók, amelyek klinikailag bizonyítottan közel 3 °C-kal megemelik a test belső hőmérsékletét, ami a legoptimálisabb a méregtelenítéshez, csökkentik a szisztolés és diasztolés vérnyomást, és segítik a testsúlycsökkentést

Szabja testre Sunlighten szaunaterápiáját

Mivel a teljes spektrumú sugárzótestünkben lévő három sugárzó egymástól függetlenül működik, külön-külön programozhatjuk őket. Így a NIR, MIR, és FIR hullámhosszak tetszőleges kombinációja, tetszőleges intenzitással állítható elő. A teljes spektrumú sugárzótest ezáltal az egyes szaunázások alkalmával az egyéni igényeknek megfelelően optimalizálható. De választható akár egy előre beállított wellness program is. Kutatások bizonyítják, hogy az infravörös spektrum egyes részei különböző egészségügyi hatásokat eredményeznek. A 3 in 1® szauna ötvözi az optimális – közeli, közepes és távoli- hullámhosszakat a jobb eredmények elérése érdekében. Hét előre beállított wellness program használható csupán egy érintéssel.
  • Méregtelenítés
  • Anti-Aging
  • Testsúlycsökkentés
  • Fájdalomcsillapítás
  • Vendég program
  • Relaxáció
  • A szív- és érrendszer edzése
Előző slide
Következő slide