Természetes keringésjavítás

Napsugárszaunával az egészséges vérkeringésért

Ha valakinek van egy Sunlighten infraterápiás szaunája, és azt használja is, az olyan, mintha részt venne egy passzív kardio-edzésben – bármikor, amikor csak szükségét érzi!

A Sunlighten napsugárszaunái által előállított infravörös sugarak az izmokba hatolva serkentik a keringést, ezáltal a napsugárszaunázás hasonlóan jótékony egészségügyi hatásokat képes kifejteni, mint például egy kardio edzés. A vér áramlása a normál értéknek számító 5-7 liter/percről 13 liter/percre nő.

A napsugárszauna rendszeres használata – különösen a közepes infravörös sugárzási tartományban – még a szaunázás befejezése után is jelentősen fokozza a vér áramlását. Még soha nem volt ilyen pihentető a kardio edzés! A napsugárszauna használatának egy másik fontos előnye, hogy a keringés javulásával az izmok gyorsabban regenerálódnak a hagyományos testmozgást követően. A perifériás keringés javítása csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, gyorsítja a gyógyulást, így segíti a szervezet regenerálódását.

Férfi az infraszaunában

A szakértők előszeretettel alkalmazzák napsugárszaunáinkat

„… a Sunlighten szaunák szív-, és érrendszert tisztító hatásai lehetővé teszik a keringés és az oxigénellátás javulását, miközben a vérnyomás csökken.”  -Dr. Rachel West

Egyre több egészségügyi szakértő ajánlja a Sunlighten napsugárszaunákat azok bizonyított hatékonysága miatt. A New York Times bestseller írója, az Alternative Therapies in Health & Medicine (Alternatív Gyógymódok Az Orvoslásban) című orvosi folyóirat vezető szerkesztője, Dr. Mark Hyman így nyilatkozott napsugárszaunájáról: „A Sunlighten szaunái javítják a keringést, segítenek a súlycsökkentésben, kiegyenlítik a vércukorszintet, és segítenek a méregtelenítésben.”

“A szakértők által eddig összegyűjtött adatok alapján azt mondhatnánk, hogy ha a teljes spektrumú szaunákat tablettává lehetne változtatni, egészen biztosan multimilliárdokat érnének. Figyelemre méltó eredmény az endotélium gyógyításának képessége, illetve a pangásos szívelégtelenség és a koszorúér-betegségek tüneteinek enyhítése. A Sunlighten napsugárszaunái az egyetlenek, amelyek klinikailag igazoltan csökkentik a vérnyomást és eltüntetik a hasi zsírpárnákat. Mindkét faktor kulcsszerepet játszik az egészséges szívműködésben.”

– Dr. Joel Kahn

Szauna hatásai

Keringésfokozás a napsugárszaunában

Már akkor is tettünk valamit keringésünk javulásáért, ha egészen egyszerűen csak hátradőlünk napsugárszaunánkban és élvezzük a kezelést. Ám ha ennél többet szeretnénk tenni, vannak még lehetőségek az eredmény fokozására:

1. Nyújtson!

A napsugárszaunázás közben végzett nyújtó- illetve Pilates gyakorlatok nagyban fokozzák a keringést. Egy tanulmány szerint ezek a mozgásformák a szaunában nemcsak a keringés szempontjából hasznosak, hanem fokozzák a csípő, a térdízületek és a derék rugalmasságát, hajlékonyságát.

2. Edzés után irány a napsugárszauna!

Nemcsak fáradt izmai hálálják majd meg Önnek az edzés utáni szaunázást, melyek a felgyorsult keringésnek köszönhetően hamarabb regenerálódnak, hanem a sportolás okozta kisebb fájdalmak is hamarabb múlnak, teste teljesen ellazulhat a kezelés alatt.

3. Vegye le a terhet saját válláról!

Az mPulse napsugárszaunákban lévő padok tervezése során csontkovácsok véleményét is kikértük, hogy a szaunában töltött idő maximálisan lazító hatású lehessen. Csak dőljön hátra, és élvezze a kényelmet! Szaunapadjaink 10%-kal mélyebbek a sztenderdnél és kivehetőek, hogy bármikor teret adjanak egy kis testmozgásnak.

Referenciáink:

  1. Dr. Masakazu Imamura, MD, et al. Repeated Thermal Therapy Improves Impaired Vascular Endothelial Function in Patients With Coronary Risk Factors. Vol. 38, No. 4, 2001. Journal of American College of Cardiology: pp 1083-1088.