Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

Amelyben tájékoztatjuk Önt, mint honlapunk látogatóját valamint szolgáltatásaink igénybe vevőjét társaságunk adatkezelési és adatvédelmi szabályairól. 

A Marketing-Mix 7000 Kft. (1022 Budapest, Balogvár utca 3.), mint adatkezelő a https://infraszauna.hu weboldal felhasználóinak személyes adatait érintő adatkezelési tevékenységéről az Általános Adatvédelmi Rendelet ( Az Európai Tanács és a Parlament (EU) 2016/679 rendelete, General Data Protection Regulation, azaz GDPR, a továbbiakban: Rendelet) alapján az érintettek előzetes tájékoztatása és jogaik gyakorlásának elősegítése érdekében adja ki a jelen adatkezelési tájékoztatót.

I. AZ ADATKEZELŐ

Az https://infraszauna.hu honlapot működtető adatkezelő:

Cégnév:Marketing-Mix 7000 Kft.
Székhely: 1022 Budapest, Balogvár utca 3.
Cégjegyzékszám/nyilvántartási szám: 01-09-463759
Adószám: 12079054-2-41

Képviselő: Peller Kálmán
Telefonszám: +361457 0777
Postacím: 1015 Budapest, Hunfalvy utca 8.

Email cím: hello@infraszauna.hu

Honlap: https://infraszauna.hu

(a továbbiakban Adatkezelő)

II. ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

1. Adatkezelési tevékenység a honlapunkon

Honlapunkon kizárólag az érintettek hozzájárulása, valamint az online megrendelés teljesítése érdekében gyűjtünk és kezelünk személyes adatokat. A honlap működtetése során személyes adatokat az alábbi célból gyűjtünk, rögzítünk és tárolunk:

a) Hírlevél küldése céljából

A honlapunkon e-mailcíme megadásával feliratkozhat hírlevelünkre. A hírlevél-szolgáltatás igénybevétele előtt a hozzájáruló nyilatkozat szövege mellett elhelyezett jelölőnégyzet (checkbox) kipipálásával beleegyezését adja e-mailcímének kizárólag erre a célra történő felhasználásához. Az adott beleegyezés bármikor visszavonható. A leiratkozásra vonatkozó tudnivalókat ezen kívül minden hírlevél alatt megtalálja.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím

Az adatkezelésidőtartama: a hozzájárulás visszavonásáig

b) Ajánlatkérés/kapcsolatfelvétel céljából

Amennyiben az ajánlatkérő űrlapon keresztül veszi fel velünk a kapcsolatot, akkor nevét és e-mail-címét kérjük megadni, hogy kérdésére gyorsan és egyénileg tudjunk válaszolni. Amennyiben telefonos kapcsolatfelvételt kér, úgy kérjük, közölje velünk a telefonszámát is. Az adatokat kizárólag kérdésének megválaszolásához használjuk fel, és azt követően töröljük.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása

Kezelt személyes adat: név, e-mailcím, telefonszám

Az adatkezelés időtartama: a feltett kérdés megválaszolásáig

2. Adattovábbítás

A honlapunk használata során megadott személyes adatait kizárólag arra a célra használjuk, amelyhez hozzájárulását adta. Adataihoz csak a jelen adatkezelési tájékoztatóban megnevezett adatfeldolgozók férnek hozzá, és azokat kizárólag a részünkre nyújtott szolgáltatás teljesítése körében, a jelen tájékoztatóban meghatározott célok érdekében kezelik, harmadik személynek nem továbbítják.

3. Sütik (cookie-k) használata

Általános tájékoztatás

A süti egy egyszerű szövegfájl, melyet az internetes oldal kiszolgálója az Ön számítógépén vagy mobileszközén tárol. A kiszolgáló később képes visszakeresni vagy olvasni a szóban forgó süti tartalmát. A sütiket az Ön böngészője kezeli. Minden süti egyedi és anonimizált adatokat tartalmaz, például egyedi azonosítót, a honlap nevét, számokat és betűket. Segítségükkel a honlap „emlékszik” az ön böngészési beállításaira. A sütik semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak, és nem alkalmasak az egyes felhasználók beazonosítására. A sütik között vannak olyanok, amelyek az internetes oldalon tett látogatás végén lejárnak, míg mások hosszabb ideig a számítógépén maradnak.

A sütik lehetővé teszik a beállítások megőrzését, gyorsabbá teszik a böngészést, azaz a honlap kényelmesebb használatát biztosítják. Sütik használata nélkül Önt minden alkalommal új látogatónak fogja tekinteni, amikor új oldalt nyit meg – ha például egy oldalon bezár egy menüt, aztán új oldalt nyit meg, az új oldal „nem emlékszik” az Ön korábbi döntésére, és az új oldalt ismét a megnyitott menüvel mutatja. A sütik segítségével a honlap „emlékszik” a látogatóra, a látogatás ideje alatt (munkamenet-süti) vagy az ismételt látogatások során is (tárolt süti).

Vannak, akik tolakodásnak tartják, ha egy honlap adatokat tárol számítógépükről vagy mobileszközükről, különösen, ha ezeket az adatokat számukra ismeretlen harmadik fél tárolja. Önnek lehetősége van egyes sütik vagy bármiféle süti elhelyezésének megtiltására, sőt, a korábban elhelyezett sütik törlésére is, azonban tisztában kell lennie azzal, hogy így esetleg nem tud majd minden funkciót használni. A sütik engedélyezését vagy letiltását általában az internet böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, a cookie vagy süti menüpontokban végezheti el.

A számítógépe merevlemezére korábban már telepített sütiket, azok érvényességi idejének lejártát megelőzően törölheti. A törlésre többnyire az internet böngésző Eszközök/Beállítások menüjében az Előzmények terület Törlés menüpontjában van lehetőség.

A sütik érkezhetnek arról a honlapról, amelyet Ön meglátogat, de származhatnak azokról honlapokról is, amelyek az Ön által látogatott honlap tartalmát szolgáltatják. A „first party” sütiket az a honlap helyezi el, amelyet Ön meglátogat, és csak ez a honlap képes olvasni őket. A „third party” sütiket az Ön által meglátogatott honlaptól eltérő szervezet hozza létre és használja.

Tájékoztatás a látogatás során létrejövő adatokról

A honlapunkra belépéskor felugró ablakban jelenik meg a sütik használatára vonatkozó szöveges ismertető, ahonnan közvetlenül elérhető az adatkezelési tájékoztató szövege. Az Elfogadom gomb lenyomásával a látogató elfogadja, a Nem fogadom el gomb lenyomásával visszautasítja a sütik használatát.

A sütik használatának elfogadása esetén a látogatás során kezelt adatkör:

  • az látogató által használt IP cím,
  • a böngésző típusa,
  • a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői (beállított nyelv),
  • látogatás időpontja,
  • a meglátogatott (al)oldal, funkció vagy szolgáltatás.
  • kattintás.

Milyen sütiket alkalmazunk?


Fontos: Az oldal megtekintése előtt (első látogatáskor) tájékoztatjuk a látogatót, hogy az oldal sütiket fog használni. Amíg a látogató ezt nem fogadja és és nem nyom rá az “Elfogadom gombra”, addig a weboldal tartalma nem látható. Az elfogadás előtt a látogató be tudja állítani és meg tudja tekinteni, hogy milyen sütiket fog használni az oldal.

a) Rendszer sütik

Név: gdprszint süti.
Hozzájárulás: igényel. Első látogatáskor (amennyiben engedélyezve van a sütik használata és mentése a látogató böngészőjében) a sütik elfogadása után ebben a sütiben tárolódik, hogy a látogató tudomásul vette, hogy az oldal sütiket fog használni.
Lejárati idő: 365 nap

b) Nyomkövető süti

Ilyet nem használunk, csak 3. féltől származó sütit. (Lásd c. pontban.)

c) Nyomkövető sütik (harmadik féltől származó)

Hozzájárulás: igényel.
Leírás: új session-ök és látogatók azonosítására,  a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás menti le
Cél: a weboldal látogatása során harmadik személyek (pl. Google) szolgáltatásaihoz kapcsolódik.

A látogató az a. pontban leírtak szerint be tudja állítani első látogatáskor, hogy a harmadik féltől használt sütik hogyan mentik a látogató adatait:

“Alap működést segítő sütik”: A Google által használt sütik, anonimizált statisztika (A látogató IP címe nem kerül mentésre a Google által.)

“Statisztikai célú sütik”: Teljes analitika mentése és figyelése a Google Analitics által. (A látogató IP címe is mentésre kerül.)

“Célzó- és hirdetési sütik”: Ezen sütik a weboldal felhasználói szintű viselkedési adatainak összegyűjtésével segítenek. Használt sütik: használatot segítő sütik, Google Analytics, Google Ads, Facebook.

A fenti beállítások kiválasztása minden új látogató számára biztosított, egy csúszka segítségével módosítható és ELFOGADÁSSAL kell jeleznie!

A harmadik féltől származó sütiről (third party cookie) részletesen itt https://www.google.com/policies/technologies/types/, az adatvédelemről pedig itt https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=hu olvashat

4. Naplózás

A  weboldalunk meglátogatásakor a webszerver nem naplózza a felhasználó tevékenységét.

III. ADATFELDOLGOZÓK

A weboldal működtetése érdekében az alábbi adatfeldolgozók az adatkezelő nevében személyes adatokat kezelnek:

1. Tárhelyszolgáltatás

Név: Peller Kálmán
Lakcím: 1022 Budapest, Balogvár utca 3.
Kapcsolat: hello@infraszauna.hu
Tárhelyszolgáltatónk a működtetéshez feltétlenül szükséges mértékben kezeli a honlapon megadott személyes adatokat.
Adatkezelési tevékenysége:  a személyes adatok tárolása a szerveren.

2. Könyvelés

Cégnév: Lelkes Könyvelőiroda Kft.
Székhely: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 25-26. 3. em. 302.
Cégjegyzékszám: 01-09-273711
Adószám: 25413595-2-43
Kapcsolattartó: Lelkes Andrea
Telefonszám: +36 20 777 2350
Emailcím: andrea.lelkes@lelkeskonyveloiroda.hu

Az általunk kiállított számlákat a könyvelési szolgáltatást nyújtó partnerünknek továbbítjuk a könyvelési és adózási kötelezettségek teljesítése céljából.

Az adatkezelés jogalapja: a könyvvezetésre és adózásra vonatkozó jogi kötelezettségeink teljesítése

Kezelt adatok köre:

  • az érintett vezeték- és keresztneve;
  • a számla kiállításához megadott számlázási név, cím és adószám (ha utóbbi kötelező, vagy az érintett megadja);

 Az adatkezelés időtartama: a számla kibocsátásától számított 8. év végéig

3. Hírlevél és/vagy direkt marketing

Az adatkezelés jogalapja: hírlevélfeliratkozás vagy direkt marketing e-mailekre való feliratkozás önkéntes hozzájárulással (Elfogadás ütán!) Kezelt adatok köre: név, email cím. Az adatkezelés időtartama: visszavonásig

IV. ÉRTÉKESÍTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK

A számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatkezelés

Az adatkezelés célja:

A számlaadásra vonatkozó jogszabályi kötelezettségek betartása.

Az adatkezelés jogalapja:

Az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése.

Kezelt adatok köre:

  • az érintett vezeték- és keresztneve;
  • a számla kiállításához megadott számlázási név, cím és adószám (ha utóbbi kötelező, vagy az érintett megadja);
  • a tranzakció száma, dátuma és időpontja;
  • a bizonylat tartalma.

Az adatkezelés időtartama: A számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatkezelés esetében az adatkezelés időtartama a számla kibocsátásától számított 8 év, illetve a mindenkor hatályos számviteli- és adó jogszabályokban rögzített kötelező bizonylat-megőrzési idő

V. TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

  1. A jelen adatvédelmi tájékoztatót a honlapunkon folyamatosan hozzáférhetővé tesszük. A regisztráció/hírlevél feliratkozás során felhívjuk a látogató figyelmét az adatkezelés céljára, az adatkezelés időtartamára, a leiratkozás lehetőségére és módjára, valamint biztosítjuk, hogy a személyes adatai kezelésére vonatkozó hozzájárulás megadását megelőzően adatkezelési tájékoztató tartalmát megismerhesse.
  2. Amennyiben személyes adatait nem Öntől kaptuk meg, (hanem pl. nyilvános adatbázisból, mint a Facebook), egy hónapon belül; illetve az első kapcsolatfelvétel alkalmával tájékoztatjuk az érintett személyes adatok köréről, valamint azok forrásáról és arról, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e.
  3. Tájékoztatást kérhet arról, hogy az Adatkezelő kezeli-e a személyes adatát, és ha igen, akkor kérheti, hogy az általa kezelt személyes adatokhoz biztosítson hozzáférés Az adatkezelőnek az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát térítésmentesen az érintett rendelkezésére kell bocsátania. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel.
  4. Kérheti, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve hiányos adatait egészítse ki;
  5. Kérheti az Adatkezelő által kezelt személyes adatainak törlését;

Az adatkezelő köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha

  • a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,
  • d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • f) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

A törlés megtagadható

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, vagy
  • ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad; valamint
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelmében

A törlési kérelem megtagadásáról az Adatkezelők minden esetben tájékoztatják a Felhasználót, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesítését követően a korábbi (törölt) adatok már nem állíthatók helyre.

Az Adatkezelő által küldött hírlevelek az azokban található leiratkozás linken keresztül mondhatók le. Leiratkozás esetén az Adatkezelő a hírlevél adatbázisában a felhasználó személyes adatait törli.

6. A Felhasználó kérheti, hogy személyes adatainak kezelését az Adatkezelő korlátozza, ha

  • vitatja a kezelt személyes adatok pontosságát, vagy
  • az Adatkezelés jogellenes, de a Felhasználó ellenzi a kezelt Személyes adatok törlését, vagy
  • az Adatkezelés célja megvalósult, de a Felhasználó igényli azok Adatkezelők általi kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatni kell.

7. A Felhasználó kérheti, hogy az Adatkezelők a Felhasználó által rendelkezésére bocsátott és a Felhasználó által automatizált módon kezelt Személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban részére átadják és/vagy azokat egy másik adatkezelő részére továbbítsák.

8. A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

  • ha a Személyes adatok kezelése kizárólag az Adatkezelőkre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges;
  • ha az Adatkezelés célja közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás; vagy
  • ha az Adatkezelésre közérdekű feladat teljesítése érdekében kerül sor.

Az Adatkezelő a Felhasználó tiltakozásának jogszerűségét megvizsgálják, és ha a tiltakozás megalapozottságát megállapítják, az Adatkezelést megszüntetik és a kezelt személyes adatokat zárolják, továbbá a tiltakozásról és az annak alapján tett intézkedésekről értesítik mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatok korábban továbbításra kerültek.

  1. Adatvédelmi incidens esetén, feltéve hogy az valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelőnek indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatnia kell az érintettet az adatvédelmi incidensről. E tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a következőket:
    a) a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;
    b) ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;
    c)  ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedés

VI. Az érintett jogainak érvényesítése

  1. Adatkezeléssel kapcsolatos bármilyen kéréssel, kérdéssel, észrevétellel az adatkezelő munkatársaihoz fordulhat a címünkre (1015 Budapest, Hunfalvy utca 8.) írt levélben vagy a hello@infraszauna.hu címre küldött e-mailben.
  2. Az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhat.
  3. A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Budapest, 2018. május 22.