Fájdalomcsillapítás

Természetes fájdalomcsillapítás napsugárszaunával

A legtöbb ember számára az a legmeggyőzőbb érv a napsugárszauna megvételére, hogy a Sunlighten szaunái a természetes, gyógyszermentes fájdalomcsillapítás legjobb eszközei. A sokrétű terápiás hatások közül ez a legfontosabb.  

Azok számára, akik még nem használták, meglepő lehet, hogy a Sunlighten napsugárszaunái képesek a legkülönbözőbb fájdalmak csillapítására is. Klinikai tanulmányok, továbbá elégedett vásárlóink visszajelzései alapján is kijelenthetjük, hogy a napsugárszauna kezelés kiváló természetes alternatívát nyújt a különböző eredetű fájdalmak kezelésére.

Ez a különleges terápiás hatás annak tulajdonítható, hogy a Solocarbon sugárzók által kibocsátott infravörös sugarak behatolnak az ízületek és izmok szöveteibe, ahol a keringés javításával fokozzák azok oxigénellátását. Az infravörös sugarak hatására csökken az idegvégződések érzékenysége, enyhülnek az izomgörcsök, és beindulnak a szervezet természetes öngyógyító folyamatai.

Sok orvos már évek óta ajánlja a Sunlighten napsugárszaunák használatát sportsérülések, krónikus fáradtság, fibromialgia, artritisz, illetve egyéb krónikus fájdalommal járó megbetegedés esetében.

„Az infravörös sugárzás behatol a testbe, megemeli a belső hőmérsékletet, és ebből mélyreható terápiás előnyök származnak. Megnő az izmokba áramló vér mennyisége, ezáltal javul a sejtek oxigénellátása, tehát több energia áll rendelkezésre a gyógyuláshoz.” – Dr. Jeffrey Spencer – Dél-Kaliforniai Egyetem

fájdalomcsillapítás infraszaunával
Orvos - fájdalomcsillapítás

A Montgomery-ben lévő Auburn Egyetem 2013-as tanulmánya az mPulse 3-in-1 napsugárszaunában végzett nyújtógyakorlatok hatékonyságát hasonlította össze a normál környezetben végzett nyújtás hatékonyságával. A résztvevők térdínakat megnyújtó gyakorlatsorozatot végeztek saját maguk által választott sorrendben, a sorozatok közt 48 órányi kihagyással.

Az eredmények azt mutatták, hogy az mPulse napsugárszauna háromszorosára növelte a résztvevők hajlékonyságát a normál környezetben nyújtást végző alanyokhoz képest. A megnövelt mozgástartománynak köszönhetően csökkent a súrlódás az ízületekben. A jobb mozgékonyság révén csökkent az ízületek merevsége, és lehetővé vált, hogy el tudjanak lazulni.

Az Internal Medicine című szaklapban nemrég közölt japán tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a krónikus fájdalommal élő betegek fájdalomszintjük szignifikáns (közel 70%-os) csökkenéséről számoltak be már az első infraszauna terápia után. A megfigyelési időszakban a fájdalomskálán adott pontok szintén szignifikánsan csökkentek, és azután végig alacsony szinten is maradtak. A kutatók megállapítása szerint az infravörös sugárzás terápia hatékony a krónikus fájdalom ellen.1

Egy másik, Dr. Whelan vezetésével készített NASA tanulmány szerint a LED technológiával előállított közeli infravörös sugárzás mélyen a szövetekbe hatolva belülről fokozza a sejtek növekedését.2 A Sunlighten napsugárszaunák mPulse modelljei – a cég által szabadalmaztatott Solocarbon 3-in-1® technológiával – az egyetlen olyan szaunák a világpiacon, amelyek ezen a jól bevált szinten a LED technológián alapuló közeli infravörös sugárzás terápia lehetőségét kínálják.    

Végül az Orvosi Kutatóintézet és az Egyetem Bőrgyógyászati Tanszékének egy 2003-as tanulmánya azt állapította meg, hogy a közeli infravörös sugárzás a fehérvérsejtek számának növelésével csökkenti a gyulladás és a duzzanat mértékét. Ez a két alapvető tényező az, ami elősegíti a fájdalom enyhülését.3 Ismét csak egyedül a mPulse szaunák sugárzási technológiája az, ami tudományosan bebizonyított módon elő tudja állítani a terápiás hatású közeli infravörös hullámhosszúságoknak ezeket a típusait és szintjeit.

Csökkentse fájdalmát napsugárszaunával!

A napsugárszauna terápia alkalmazása több különböző betegség esetében is sikeresnek bizonyult a fájdalom csökkentésében. Lássunk néhányat ezek közül:

Perifériás artériás betegség (PAD)

Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, gyakran tapasztalnak fájdalmat, zsibbadást vagy görcsöket lábukban. Ezek a tünetek a beszűkült artériák okozta csökkent véráramlás és oxigén ellátás miatt jelentkeznek az alsó lábszárakban. A tünetek járás közben rosszabbodhatnak. Egy japán kutatók által végzett vizsgálat azt mutatta, hogy már napi 15 percnyi infraszaunázással szignifikánsan csökkent a betegek fájdalma, illetve kétszer akkora utat tudtak megtenni fájdalom nélkül, mint a kezelések előtt.4

Reumatoid artritisz (RA) és Bechterew-kór

Azoknak, akik ebben a két autoimmun betegségben szenvednek, gyakran kell igénybe venniük komoly fájdalomcsillapító gyógyszer terápiát, ami sajnos gyakran súlyos mellékhatásokkal jár. A napsugárszauna terápiának azonban nincsenek mellékhatásai, a fájdalom csökkentése negatív következmények nélkül történik.

A tanulmány szerint a kezelések időtartama alatt a betegek közérzetében szignifikáns javulás következett be. A tanulmány végül azzal zárul, hogy a reumatoid artitiszben szenvedő pácienseknek csökkent a fájdalma, és kevésbé voltak fáradékonyak a kezelések befejezése után, tehát akkor is, amikor nem voltak a szaunában.4

Fibromyalgia

Ez a betegség állandó fájdalommal jár az egész testben, de vannak érzékenyebb területek is. A tanulmányok azt mutatják, hogy a páciensek természetes fájdalomcsökkentése nem csak az infraszauna kezelések alatt mutatkozott meg, hanem még hónapokkal a kezelés után is jelentősen kisebb volt a fájdalmuk.4

Lelki fájdalom

Társadalmunkban a fizikai fájdalmaknak gyakran sokkal inkább hitelt adunk, mint a lelki eredetű fájdalmaknak. Az orvosok is mostanában kezdik igazán felismerni a lelki problémák fiziológiai hatásait. A napsugárszauna terápia azonban a lelki eredetű, a „láthatatlan” fájdalmat is hatásosan enyhíti. A fentebb említett tanulmányban szereplő, krónikus fájdalmakkal küzdő betegeknél az indulati szint a kutatók megállapítása szerint statisztikusan alacsonyabb volt, mint azoknál, akik a szaunát nem használó kontrollcsoportba tartoztak.4

Csökkentse fájdalmait a napsugárszauna természetes fájdalomcsökkentő hatása segítségével!

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb napsugárszaunát!

Referenciáink:

  1. Internal Medicine (Tokyo) Aug 15, 2008 by Matsushita K, Masuda A, Tei C. The First Department of Internal Medicine, Kagoshima University Hospital, Kagoshima, Japan.
  2. Whelan et al; The NASA Light-Emitting Diode Medical Program- Progress in Space Flight and Terrestrial Applications. CP504, Space Technology and Applications International Forum-2000, edited by M. S. El-Genk. Copyright 2000 American Institute of Physics l-56396-9 19-X/00.
  3. Lidija Kandolf-Sekulovic, Milena Kataranovski, Milos D. Pavlovic. Immunomodulatory Effects of Low-Intensity Near-Infrared Laser Irradiation on Contact Hypersensitivity Reaction. Photodermatol Photoimmunol Photomed 2003; 19: pp 203–212, Blackwell Munksgaard.
  4. UHN Staff. “New Hope for Chronic Pain Sufferers: Infrared Sauna Therapy Shows Impressive Pain-Reducing Results.” University Health News, www.universityhealthnews.com/daily/pain/new-hope-for-chronic-pain-sufferers-infrared-sauna-therapy-shows-impressive-pain-reducing-results. Accessed 7 January 2017.