Infraszauna faanyag választási lehetőségek

Számos faanyag választási lehetőség áll rendelkezésre szauna vásárlásakor. Az infravörös szauna olyan wellness eszköz, melyet mindenki egy egész életen át szeretne használni. A faanyag nagyban hozzájárul beruházása minőségéhez és élettartamához. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a különböző fafajtákat, amelyeket a legtöbb infraszauna építésére használnak a piacon. Ez segítséget nyújt Önnek a megfelelő faanyag kiválasztásában.

Hársfa

A hársfa népszerű faanyag a szaunaépítésben, hiszen ez hipoallergén fa, nem bocsát ki semmilyen illatot vagy méreganyagot, tehát teljesen biztonságos azok számára, akik allergiásak. Nagyon egyenletes színű, kevés csomót tartalmaz. A hársfa tartós keményfa, nem vetemedik vagy hajlik meg a hőmérséklet-változások hatására. Szolgáltatási célra vásárolt szaunák esetében is tökéletes. A Sunlighten az Egyesült Államokból származó FSC-tanúsítvánnyal rendelkező hársfát használ.

Cédrus

Cédrus

A cédrus nagyon kedvelt faanyag mind a hagyományos, mind az infravörös szaunák számára, mivel természetesen nedvességálló. A cédrus nem fog hőmérséklet ingadozás hatására tágulni vagy összehúzódni, mint más fatípusok, tehát kevésbé hajlamos vetemedésre vagy meghajlásra rendszeres használat esetén (akkor sem, ha szolgáltatási célra használják a szaunát). A nyugat-kanadai vöröscédrus a világ egyik legtartósabb fája, de változó a minősége. A Sunlighten cédrusa Vancouver szigetről származik. Ennek az erezete sűrűbb, színe mélyebb vörös, mint bármelyik más nyugati cédrus. A mi faanyagunk a legmagasabb minőségű, rendkívül esztétikus, PEFC tanúsítvánnyal rendelkezik.

Eukaliptusz

Eukaliptusz

Az eukaliptusz egy erős, tartós fa, amelyet évszázadokon keresztül használtak szekrények és padlók gyártására. Az eukaliptusz prémium minőségű fa, hasonló a tíkfához, ami szintén kiválóan tűri az időjárás viszontagságait. Ha kültérre szeretné elhelyezni a szaunát, ez a legjobb választás. Ellenáll a nagy hőmérsékletváltozásoknak, nem vetemedik vagy hajlik meg idővel sem. Az eukaliptusz környezetbarát fa, gyorsan növekszik, ezért olcsóbb, mint a tíkfa. Az eukaliptusz egyenletes színű, bármely szobainteriőrhöz nagyszerűen illeszkedik. Eukaliptusz faanyagunk illatmentes.

Hemlok, luc, és simafenyő

A hemlok- , a luc- és a hagyományos fenyő fák, olcsó faanyagok, ezeket leginkább szerkezeti anyagként használták. A legtöbb szaunagyártó általában ezekből a faanyagokból kínálja szaunáit, mert árban kedvezőbbek. Ezekre a faanyagokra viszont jellemző, hogy a fa csomós, színe változó, deszkái vékonyabbak. Az ilyen faanyagból készült szaunák nagyobb valószínűséggel fognak vetemedni és meghajlani olyan erős hőmérsékletváltozások hatására, amelyek egy infravörös szaunában előfordulnak. Az infraszauna élettartama ezáltal jelentősen csökken. A hemlok-, a luc- és a simafenyő általában alacsonyabb költségvetésű szaunákban használatos. A Sunlightennél nem használunk ilyeneket.