Töltse fel energiával a sejtjeit

50%-kal több közeli infravörös sugárzást kibocsátó LED-ekkel

50%-kal több infravörös energia

A Sunlighten forradalmasította az infraszauna-gyártást az első és máig egyetlen olyan 3 in 1 szauna megalkotásával, ami LED-es technológiával állít elő közeli infravörös sugarakat.

De nem álltunk meg ezen a szinten, technológiánk továbbfejlesztésével nagyobb méretű és teljesítményű LED-tömböket építettünk mPulse szaunáinkba:

Válassza ki 3 in 1 szaunáját!

A fény, ami energiával tölti fel a sejtjeit

A közeli infravörös (NIR) a legrövidebb hullámhosszú infravörös sugárzás, ami a közepes és távoli infravörös sugárzáshoz képest jóval hatékonyabban tud behatolni a bőr felszíni rétegeibe. Tudományos kutatások igazolták, ha extrém hő vagy fény nélkül sikerül a kritikus 880 nm-es hullámhosszú infravörös sugárzást előállítani, akkor az

További információk a közeli infravörös fény jótékony hatásairól

Reflektorfényben a közeli infravörös sugárzás

A közeli infravörös fényterápia (NIR) a fotobiomoduláció egy formája, melynek során láthatatlan, közeli, 700 és 1200 nm (nanométer) hullámhosszú infravörös sugarak energiát juttatnak a sejtekbe. Tudományos kutatások igazolták, ha extrém hő vagy fény nélkül sikerül a kritikus 880 nm-es kritikus hullámhosszúságú infravörös fényt előállítani, a közeli infravörös sugarak elősegítik a bőr megújulását, a sejtek egészségét, a sebgyógyulást és a szövetek növekedését.

LED-es vagy halogén izzók

A közeli infravörös fény terápiás hatása a hőforrástól függően igen eltérő lehet. A LED-ek egy adott hullámhosszú, kizárólag közeli infravörös sugarakat állítanak elő. A halogén izzók ezzel szemben széles spektrumú fényt bocsátanak ki a látható fény teljes tartományán belül. A terápiás hatású közeli infravörös sugárzás tartománya 810-880 nm. Ezen a hullámhosszon lehetséges, hogy a fény optimálisan behatoljon a megcélzott szövetekbe vagy sejtekbe. A 900 nm feletti hullámhosszúságú infrasugarak már nem hatolnak be olyan mélyen, mert elnyeli őket a víz, csökkentve ezzel a bőr irharétegén belüli sejtek elérhetőségét.1

A halogén izzókkal előállított fény csupán csekély hányada esik a közeli infravörös sugárzás tartományába. A LED-ek azért olyan hatékonyak, mert természetes foto-biokémiai reakcíókat indítanak be (hasonlóan ahhoz, ahogy a növények klorofil segítségével a fényt növényi szövetekké alakítják).

A terápiás hatású közeli infravörös sugárzás tartománya 810-880 nm. Ezen a hullámhosszon lehetséges, hogy a fény optimálisan behatoljon a megcélzott szövetekbe vagy sejtekbe.

A Solocarbon 3 in 1® LED-jei egyedülálló módon kizárólag 880 nm hullámhosszú, közeli infravörös sugarakat állítanak elő.

A fényforrástól való távolság

Az, hogy Ön milyen közel helyezkedik el a közeli infravörös fény forrásához nagyon fontos a test energia felvevő képességének szempontjából. Minél távolabb helyezkedik el a fény forrásától, annál alacsonyabb lesz a teljesítménysűrűség, az egységnyi felületre beeső sugárzott teljesítmény.

A maximális fiziológiás hatás eléréséhez 2,5-5 cm-re kell elhelyezkednie a fény forrásáról. Az a kevéske közeli infravörös fény, ami a halogén izzókból származik, kevés vagy semmiféle hatással nincs a szervezetükre, mert ahhoz olyan közel kellene ülnünk, hogy a meleg fizikailag elviselhetetlen lenne.

Ahhoz, hogy szaunáinkban a közeli infravörös sugárzást biztonságossá tegyük, a NASA kutatási eredményeinek felhasználásával egy olyan LED sort fejlesztettünk ki, ami egy egyedülálló és csak minimális mértékben változó hullámhosszú közeli infravörös sugárzást bocsát ki. A kibocsátott hő és fény pedig gyakorlatilag kimutathatatlan. A LED-eket úgy helyeztük el, hogy az általuk biztosított közeli infravörös terápia hatása a legkedvezőbb legyen az Ön számára. A LED-ek nem bocsátanak ki hőt, ennek köszönhetően kellemes és élvezetes közeli infravörös terápiás élményben lehet része.

Felhasznált irodalom:

  1. Daniel Barolet, MD. Light-Emitting Diodes (LEDs) in Dermatology. Seminars in cutaneous medicine and surgery. January 2009