Színes fényterápia

Élvezze a színes fényterápia jótékony hatását napsugárszaunázás közben!

A színes fényterápia a színek használatával hozza a test rezgéseit olyan frekvenciára, amitől kiegyensúlyozottabbnak, egészségesebbnek érezheti magát. Minden szín jellegzetes rezgésfrekvenciával rendelkezik, ezekhez pedig különböző jótékony hatások kapcsolódnak. A színterápia különböző energiapontokat stimulál, a látható fény teljes tartományát használva állítja vissza a szervezet természetes egyensúlyát. Az egyes színeknek pedig más-más hatása van.  

A színes fényterápia jótékony hatásai

Sokak számára ismerős lehet az őszi-téli hónapokban jelentkező, természetes fényhiány okozta lehangoltság. Ilyenkor a szervezet kevesebb szerotonint, viszont több melatonint termel, ezért aluszékonyabbak, levertebbek, kiegyensúlyozatlanok lehetünk. Erre a problémára például kiváló megoldást nyújt a színes fényterápia. A Sunlighten napsugárszaunák fényterápiás kiegészítői nagyszerűen ötvözik az infravörös sugárzás, valamint a színes fényterápia jótékony hatásait, használatukkal ismét életerősnek, derűsnek és kiegyensúlyozottnak érezhetjük magunkat.

Szervezetünknek szüksége van a Nap fényére az élethez. Ez a fény 7 különböző színspektrumból áll. Ha a spektrumok közti egyensúly felborul szervezetünkben, az különböző testi és lelki tünetekben nyilvánulhat meg. A színes fényterápia különböző energiapontokat stimulál, és a látható fény teljes spektrumának segítségével állítja vissza a szervezet természetes egyensúlyát. Ugyanakkor minden színek más-más hatása van.

A színek és fények gyógyító erejét már évezredek óta ismeri az emberiség. A fényterápia gyökerei már az indiai orvoslásba (Ayurveda) az ősi egyiptomi kultúrába és a hagyományos kínai gyógyászatba nyúlnak vissza.

Infraszauna fényterápia zöld szín

Rövid áttekintés a színek hatásairól

Az alternatív gyógyászatban általában a színspektrumnak csak a hét alapszínét szokták alkalmazni.

Piros

Megemeli a pulzust, a vérnyomást és a légzésszámot. Javítja a keringést és az idegi funkciókat is.

Ciklámen

Tisztító hatása van, erősíti a vénákat és az artériákat.

Rózsaszín

Kiválasztja a véráramból a szennyező anyagokat.

Narancssárga

A piros és a citromsárga keverékeként zsírégető hatással bír, illetve jó hatással van az asztma és a bronchitis tüneteire.

Okkersárga

Erősíti a szervezetet, jó hatással van a szövetekre.

Citromsárga

A színterápia legragyogóbb színe, bőrtisztító hatású, segít az emésztési zavarokon, erősíti az idegrendszert, hepatitis kezelésében is alkalmazzák. Emellett stimulálja a nyirokrendszert és jó hatással van az anyagcserére.

Zöld

A harmónia színeként nyugtató, pozitív hatása van.

Sötétzöld

Gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és regeneráló hatással bír.

Sötétkék

Jó hatással van az ízületekre, stressz-csökkentő, idegnyugtató, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben.

Kék

Lazító, nyugtató hatása miatt gyakran alkalmazzák fejfájás, migrén, makacs megfázás, szorongás, reuma, gyomorfájás, izomgörcsök és májbántalmak kezelésében. Általános fájdalomcsillapítóként széles körben használják.

Indigókék

A szem, a fül és az orr betegségeinek kezelésében alkalmazzák leggyakrabban. Nyugtató hatása van.

Lila

Leggyakrabban idegnyugtató, izomlazító hatása miatt használják. Jó hatással van a nyirokrendszerre, és a lépre, csökkenti a húgyúti betegségek, valamint a pszichotikus zavarok tüneteit. Mindegyik fakabinos Sunlighten napsugárszauna rendelhető kiegészítője a fény- és színterápia. Ez egyedülálló a piacon, olyan előnyöket kínál, amelyekkel a más, hasonló célra gyártott berendezések nem rendelkeznek. A többi, szaunába épített hagyományos fényterápiás tartozékkal szemben egyszerre nem csak egy színt jelenít meg.

Összesen 16 különböző, gyönyörű árnyalatú szín alkalmazásával fejti ki jótékony egészségügyi hatásait, 4 színváltó üzemmódban, amelyek távkapcsoló segítségével 4-féle intenzitásra/fényességre állíthatók be. A kedvező árnak is köszönhető, de a fény- és színterápia nem véletlenül napsugárszaunáink legnépszerűbb kiegészítője.

Készítettünk Önnek egy teljeskörű bemutató videót a fényterápiás kiegészítőnk használatáról

Brandon részletekbe menően elmagyarázza, hogyan kell használni a távirányítót, és beállítani a fényeket a lehető legpihentetőbb szaunázáshoz.

Tippek a fényterápiás kiegészítő távirányítójának használatához

Segítünk, hogy a távirányító segítségével pár egyszerű lépéssel a lehető legjobban saját igényeihez tudja szabni a fényterápiát.

A szauna beépített világításának, illetve a fényterápiának a használata

Brandon tájékoztat a normál világítás és a fényterápia használatáról, megmutatja, hogyan használjuk egyszerre, vagy külön-külön.