Gyakran ismételt kérdések

Gyermekek használhatják a szaunát? Milyen szempontokat kell figyelembe venni?

A gyermekek belső testhőmérséklete sokkal gyorsabban növekszik, mint a felnőtteké. Ez azért van, mert testtömegükhöz mérten nagyobb a metabolikus rátájuk, nagyobb pulzusszám esetén nem gyorsul fel arányos mértékben a keringésük, és nem képesek a test hőmérsékletét verejtékezéssel szabályozni. Ha gyermekkel használják a szaunát, tegyék azt alacsonyabb hőmérsékleten és legfeljebb csak 15 percig. Alapszabály, hogy egy gyermek legfeljebb annyi időt tölthet a szaunában, ahány éves, de mindig csak felnőtt felügyelete mellett. Fontos ügyelni arra is, hogy a gyermek hidratációja is rendben legyen, még akkor is, ha nem látja őket izzadni.

Hogyan válasszam ki a megfelelő faanyagot a szaunámhoz?

Általánosságban az mondható, hogy a fa kiválasztása a személyes izléstől és a költségvetéstől függ. Az egyetlen kivétel a hársfa, azok számára, akik 100% hipoallergén megoldást igényelnek vagy szeretnének. A cédrus népszerű választás azok számára, akik élvezik a természetes cédrus illatot. Az eucalyptus pedig egy prémium faanyag, amely kizárólag az mPulse modelleknél áll rendelkezésre. Nagyszerű választás nem csak a belső térben, hanem természetes olajtartalmánál fogva kültérben is.

Tudjon meg többet a faanyag választási lehetőségekről 

Mit vegyek fel a szaunába? Használhatom meztelenül?

Használhatja meztelenül, amennyiben szeretné, de mindenképpen helyezzen maga alá törülközőt, hogy az elnyelje a verejtéket. A férfiak általában edző vagy úszónadrágot viselnek, a nők jellemzően rövidnadrágot, felsővel vagy sportmelltartóval. A szauna hatékonysága nem függ attól, hogy meztelenül, vagy valamilyen ruhában használja a szaunát.

Milyen napszakban használjam a szaunát (délelőtt vagy délután)?

Teljesen Öntől, az Ön életstílusától függ. Nincs olyan kutatás, amely szerint jobb lenne reggel vagy este.

A szaunámat bármilyen padlófelületen elhelyezhetem?

Igen. Betonra, fára, laminált padlóra, linóleumra, szőnyegre, kőre egyaránt elhelyezhető.

Hogyan tisztíthatom a szaunámat?

Az infravörös szaunák általában karbantartásmentesek. Az összes természetes szauna-tisztító készlet segíthet szaunája tisztántartásában. Érdemes törölközőt használni minden alkalommal a verejtékezés miatt a padon, a háttámlán és a padlón is. Ha idővel mégis foltok keletkeznének a faanyagon, finom szemcsézésű dörzspapírral lehet kicsiszolni.

Mennyi ideig használjam a szaunát alkalmanként? És milyen gyakran?

Legtöbben 30-45 percig használják, heti 3-4 alkalommal, de nyugodtan használhatja minden nap, és bármilyen fokozaton, amit kényelmesnek tart.

Milyen egészségügyi előnyökkel jár az infravörös sugárzás? Van-e olyan, ami bizonyított és dokumentált?

A mi szaunáinknak minden egészség szempontjából előnyös hatását vagy klinikai vizsgálatokkal kimutatták, vagy olyan hullámhosszúságú infravörös sugárzás kibocsátására állítottuk be a sugárzóinkat, amelyeknek az egészségre hasznos hatásait egyéb vizsgálatokkal már kimutatták. A Sunlighten szaunák bizonyítottan 99%-ban képesek annak a legmagasabb minőségű és mennyiségű infravörös hőnek a kibocsátására, ami a legjobb egészségügyi hatások eléréséhez szükséges.

Tudjon meg többet a Sunlighten szaunák egészségügyi hatásairól 

Mi az EMF? Káros a szervezetre?

Az EMF (elektromágneses mező) az elektromos és mágneses energia hullámai, amelyek sugárzással terjednek. A magas EMF szintek gyakran áramvezetékekkel kapcsolatban merülnek fel.

Az EMF mindenütt ott van otthonainkban és munkahelyünkön. Az általunk használt elektromos készülékek, számítógépek, monitorok, billentyűzetek és egerek, vezeték nélküli modemek és telefonok, rádiók, hajszárítók, mobiltelefonok, mikrohullámú sütők és így tovább – mind EMF-et gyártanak.

Bár jelenleg tudományos bizonyítékok nem mondják ki egyértelműen az EMF egészségkárosító hatását, mégis érthető, hogy egyesek csökkenteni kívánják az őket érő EMF sugárzást. Emiatt mi is a lehető legnagyobb mértékben korlátoztuk az EMF szintjét sugárzótesteinkben.

Amennyiben aggódik az EMF miatt, a Signature és a Solo szaunáink ultra alacsony EMF kibocsátású Solocarbon sugárzótestet tartalmaznak. Exkluzív gyártási folyamatunk lehetővé tette, hogy az EMF-et gyakorlatilag kimutathatatlan szintre csökkentsük.

Tudjon meg többet szaunáinkról és az EMF-ről

Mi a különbség a kerámia és a karbon infravörös technológia között?

Mindkét technológia infravörös hőt állít elő, de a karbon panel technológia állandóbb invravörös sugárzást képes előállítani, és a nagyobb felületnek köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten. A kerámia rudak felülete kicsi, de azok csak nagyon magas hőmérsékleten működnek, ennek következtében a szaunában kialakulnak hideg, és nagyon meleg helyek. Minden Sunlighten szauna karbon-bázisú technológiát használ, és valójában mi vagyunk az egyetlen szaunagyártó cég, amelynek a karbon bázisú sugárzói klinikai támogatással rendelkeznek. Tudjon meg többet, nézze meg a videot!

Az infravörös technológia használható implantátumokkal (fém, szilikon stb.)?

A fém tűzők, csipeszek, huzalok, mesterséges ízületek és általában a sebészeti implantátumok visszaverik az infravörös sugárzást, tehát a szauna sugárzásától nem melegszenek fel. Mindazonáltal, konzultáljon orvosával, mielőtt infraszaunát használna.

Mi az A.R.T.?

Az A.R.T. akusztikus rezgésterápiát jelent. Az SO Sound rendszerünk „zenei masszázst” létrehozó hanghullámokat indukál a Sunlighten szaunában, ami a test összes szervét harmonizálja, és a lehető legmélyebb relaxációt eredményezi.

Tudjon meg többet 

Hogyan működik a Magne-Seal és miért jobb, mint más összeszerelési módszer?

A Magne-Seal ™ egy szabadalmaztatott technológia, használata tehát csak a mi szaunáinkban megengedett. Része egy négyszeres merevítő rendszernek, ami rendkívül szilárdan tartja a szaunát, mégis alkalmazkodik a fa tágulásához és összehúzódásához (ami idővel természetesen az infravörös hő miatt következik be!). A Magne-Seal ™ mágneses rögzítőrendszeren kívül – ami patentossá teszi a szerelést – a Sunlighten szauna a négyszeres biztonság érdeképen el van látva alaplap horonnyal, oldallapokba illeszkedő tetővel és U-alakú szorítóbilincsekkel is.

Nézze meg a videót az összeszerelésről

A Sunlighten szauna felmelegíti a szobát, ahol elhelyezkedik?

Nem. Mivel a Sunlighten szaunák a jobb hőszigetelés érdekében kettős falmegerősítéssel rendelkeznek, faanyaguk vastagabb, mint amit az iparági szabvány megkövetel, továbbá Magne-Seal ™ rögzítést alkalmazunk, egyáltalán nem lehet a külső falakon kívülre áramló hőt érzékelni, amikor a szauna be van kapcsolva.

Lehet a szaunát kültéren is elhelyezni?

Igen, de külsőleg védeni kell. A garancia érvényességéhez méretre szabott vízálló külső borításunkat kell használni.

Hogyan biztosítja a nyugalmat a Sunlighten?

Szorosan ellenőrizzük az egész gyártási folyamatot. Termékeinket szigorú egészségügyi és biztonsági ellenőrzéseknek vetjük alá, beleértve független felek által végzett vizsgálatokat és azok által kiadott tanúsítványokat. Azután mi nevezzük ki az otthoni irodai alkalmazottakat, akik át tudják tekinteni a teljes gyártási folyamatot, a biztonságos és fenntartható forrásból származó anyagok beszerzésétől kezdve egészen addig, hogy rendszeresen ellátogatnak Ázsiában lévő gyártóüzemeinkbe, hogy biztosítsuk:

  • jó minőségű, nem-toxikus anyagokat használunk
  • kézműves minőségű szép termékeket állítunk elő
  • ultra alacsony EMF technológiát alkalmazunk
  • ETL tanúsítvánnyal rendelkezünk

Tudjon meg többet a Sunlighten minőségi & biztonsági szabványairól 

Miért válasszam a Sunlightent?

A Sunlighten elkötelezett a hatékony, innovatív és megfizethető wellness termékek előállítása iránt az egészségesebb életmód érdekében. Azt akarjuk, hogy világos választás legyünk bárki számára, aki nagyobb életerő elérésére törekszik. Minden nap keményen dolgozunk azon, hogy minden egyes vevőnk érezze elkötelezettségünket, és a Sunlighten család megbecsült tagjának érezze magát.

Mi nem csak egy vagyunk a sok szaunagyártó cég közül. A különbség köztünk és mások között az, hogy mi ellenőrizzük a teljes tervezési, bevizsgálási és gyártási folyamatot. Valódi, harmadik fél általi dokumentációval rendelkezünk, ami bizonyítja termékeink hatékonyságát. A Solocarbon® technológiával nekünk van a leghatékonyabb infravörös szaunánk a piacon – ez az EGYETLEN olyan távoli infravörös technológia, amely klinikailag bizonyítottan csökkenti a vérnyomást, növeli a test belső hőmérsékletét és segíti a testsúlycsökkenést. Ezen kívül mi kínáljuk az egyetlen igazi teljes spektrumú infravörös technológiát, ami létezik.

Tudjon meg többet, mitől más a Sunlighten