Beteg lány

Szaunázás koronavírus idején

Így erősíti az immunrendszert az infraszauna!

Március közepén az életünk nagy fordulatot vett, amely nagy hatással van az emberek mindennapjaira, az egészségünk megőrzése pedig ebben az időszakban még fontosabb szerepet kapott. A szaunák és a koronavírus viszonyával kapcsolatban ezen idő alatt számos teória látott napvilágot, amelyeket most szeretnénk tisztázni.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit a témával kapcsolatban tudni érdemes, hiszen vannak olyan fontos tudnivalók, amelyeket nem hangsúlyoztak ki a különböző médiumokban megjelent cikkek. Ugyanis ezeknek a szaunáknak komoly szerepe lehet a vírusfertőzés megelőzésében.

A koronavírussal kapcsolatban megjelent cikkek és információk nagy része tulajdonképpen egyenlőség jelet tett a megoldás és a megelőzés, valamint a forró levegős finn és az infraszaunák használata közé e téren, pedig a kettő egyáltalán nem ugyanaz. Hiszen nem lehet általánosságban „szaunáról” beszélni, ugyanis igen nagy különbségek vannak a két típus között működési módban és hatékonyságban egyaránt. Cégünk az infraszaunák forgalmazásával foglalkozik, amelyek fontos szerepet játszanak a megelőzésben és az immunrendszer erősítésében egyaránt. A két típus közötti különbségekkel kapcsolatban ide kattintva bővebben tájékozódhat weboldalunkon.

A szauna nem megoldás vírusfertőzés esetén!

Rögtön az elején szeretnénk leszögezni azt, hogy ha esetleg valaki megfertőződött koronavírussal, arra nem jelent megoldást a szauna használata. Amennyiben tüneteket észlel magán, mindenképpen forduljon mielőbb orvoshoz! Nem mondható el azonban ugyanez a megelőzés és az egészségmegőrzése kapcsán, ebben ugyanis komoly funkciója van ezeknek a szaunáknak.

Megelőzés szempontjából kiváló választás az infraszauna használata!

Bár elég kevés cikk szólt erről a témáról az elmúlt időszakban, de fontos tudni, hogy mivel az infraszauna használata nagyban hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, igen jelentős szerepe van a megelőzésben. Ebben az időszakban ugyanis akár az infraszauna napi használata is javasolt. Ám természetesen nem ez az egyetlen pozitívuma a kabinok használatának, ugyanis emellett másik nyolcféle egészségügyi célt támogat, amelyről bővebben olvashat a weboldalunkon ide kattintva. 

Szögezzük tehát le, hogy a szaunázást csak akkor hozhatjuk összefüggésbe a vírussal, ha az immunrendszert kívánjuk erősíteni, amelyre az általunk forgalmazott infraszaunák tökéletesen alkalmasak. (Forró levegős finn szaunával nem foglalkozunk, ilyeneket nem forgalmazunk. Bár a finn szaunák használatának is számos jótékony hatása van az emberi szervezetre, azért lényeges hozzátenni, hogy ezek a típusok a fertőzések kivédésére, tehát megelőzésre sem annyira hatékonyak.)

Miként erősíti az infraszauna az immunrendszert?

Az infraszauna megemeli a test belső hőmérsékletét, és – amint azt számos szakirodalom is igazolja – ezáltal többféle biológiai mechanizmus révén az immunrendszert képes olyan mértékben megerősíteni, hogy az képes a betolakodó vírusokat elpusztítani. Az infraszauna egy-két alkalommal történő használata természetesen nem elegendő ahhoz, hogy az immunrendszer erre képes legyen. Járványos időszakban célszerű az infraszauna napi, vagy legalábbis kétnaponkénti használata.

Milyen infraszaunát érdemes választani?

Ha úgy érzi, hogy az Ön otthonában is helye van egy infraszaunának, fontos, hogy alaposan mérlegeljen, mielőtt kiválasztja az ideális típust. Lényeges szempont, hogy tekintsen erre egy tartós és hosszú távú befektetésként az egészsége megőrzése érdekében. Ehhez három megoldást kínálunk. Amennyiben nincs elég hely az otthonában, akkor a Solo System infraszauna lesz az Ön számára tökéletes, hiszen a használat után könnyedén elpakolható. Amennyiben szeretne minden pozitívumot egyesíteni, akkor a 3in1 sugárzókkal szerelt mPulse modellcsalád lesz a tökéletes választás. Abban az esetben pedig, ha a minőségben nem szeretne kompromisszumot kötni,de a szauna ára is fontos szempont, akkor Signature modellcsalád szaunáit ajánljuk.

A különböző modelleket ide kattintva bővebben is megismerheti weboldalunkon:

Segítünk a döntésben, válaszolunk a kérdésekre!

Ha úgy érzi, nem igazán tudja egyedül eldönteni, hogy melyik típusú szauna lesz az Ön számára tökéletes vagy kérdései lennének a működésével vagy hatásaival kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Ugyanis hosszú évek tapasztalatai vannak a hátunk mögött, így biztosan tudunk válaszolni a kérdéseire akkor is, ha végül nem mi leszünk számára a megoldás.

Amennyiben jelenleg még nincs lehetősége szaunázni, akkor is van lehetősége arra, hogy a mindennapok során segítse szervezete természetes védekezőképességét. Fordítson megfelelő időt a minőségi alvásra, ne stresszeljen, étkezzen vitamindúsan vagy szedjen megfelelő ásványi anyagokat! Ahogy Schopenhauer, német filozófus fogalmazott: “Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.

Jó egészséget kívánunk!